#39 Steen L fra Oasen

Jeg besøgte Steen L i hans hjem i begyndelsen af december. Steen som er kendt ved Oasen – det kendte mødested for AA’ere – er 64-år og har været ædru siden 1991. Det lå bestemt ikke i kortene at Steen skulle være det gode liv forundt, for tidligt i livet mødte han flere og større ulykker end de fleste oplever i et helt liv. Han overlevede – på trods – og fik sig en uddannelse, samtidig med et stigende misbrug af alkohol og rusmidler. Et voldsomt liv som ifølge Steen var mere held end forstand at han overlevede.
Jeg finder Steens historie vanvittigt inspirerende, her er en mand som har reflekteret over livet og turdet stille sig selv livet hårde eksistentielle spørgsmål. Han har altid været idealist og har søgt mening og samhørighed i livet, hvilket i høj grad har præget hans liv ædru. Steen oplever en følelse af ansvar, at man må gribe chancen med livet, når man er blevet reddet. For ham er der meget på spil og det at hjælpe andre er en hjørnesten i hans liv i dag.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *